W NUMERZE 3/2012
Aktualne wymagania w zakresie zapewnienia bezpieczeństwa i jakości karmy dla zwierząt domowych - Krzysztof Kwiatek, Zbigniew Osiński
Ocena jakości handlowej pasz w zakresie parametrów podlegających urzędowej kontroli - Waldemar Korol, Jolanta Rubaj, Grażyna Bielecka
Ocena ryzyka oraz potrzeba rozszerzenia zakresu urzędowej kontroli o złożone i nieautoryzowane produkty z genetycznie modyfikowanych odmian - Aleksandra Fijałkowska, Bożena Skoblińska, Jan Markowski
Wapno nawozowe i triheptanian glicerolu jako znaczniki ubocznych produktów pochodzenia zwierzęcego - Aleksandra Grelik, Ewelina Kowalczyk, Krzysztof Kwiatek
Kontrola przetworzonego białka zwierzęcego w paszach - aktualności analityczne - Agata Gołębiowska, Anna Weiner, Ilona Paprocka, Krzysztof Kwiatek
Pasze genetycznie zmodyfikowane – urzędowa kontrola i doświadczenia z polskiego rynku pasz - Zbigniew Sieradzki, Małgorzata Mazur, Krzysztof Kwiatek
Mikroflora beztlenowa z rodzaju Clostridium w paszach - Tomasz Grenda, Elżbieta Kukier, Magdalena Goldsztejn, Krzysztof Kwiatek
Jakość i bezpieczeństwo dodatków paszowych na przykładzie kokcydiostatyków - Teresa Szprengier-Juszkiewicz
Preparaty probiotyczne jako alternatywa dla antybiotykowych stymulatorów wzrostu - Maja Chyłek-Purchała, Beata Kozak, Monika Przeniosło-Siwczyńska, Krzysztof Kwiatek
Jakość mikrobiologiczna pasz stosowanych w Polsce w latach 2003 -2010 - Elżbieta Kukier, Magdalena Goldsztejn, Krzysztof Kwiatek, Tomasz Grenda
Nowe biologiczne dodatki paszowe z mikroelementami wytwarzane metodą biosorpcji - Zuzanna Witkowska, Katarzyna Chojnacka
Witamina E a jakość produktów drobiarskich - Igor Ionow, Siergiej Szapowalow, Julia Zozula, Aleksander Uljanczenko
Rola normalizacji w kontroli jakości pasz - Waldemar Korol, Bożena Nogalska
Badania porównawcze z wykorzystaniem techniki NIR - Sławomir Walczyński, Robert Gąsior, Jan Markowski
Jakość procesu mieszania w przemyśle paszowym - Kazimierz Zawiślak, Paweł Sobczak
Wybrane dodatki paszowe w produkcji zwierzęcej - Ewelina Kowalczyk, Ewelina Patyra, Krzysztof Kwiatek
Prawne uwarunkowania zakazu stosowania GMO w uprawie i żywieniu zwierząt - Sławomir Sowa, Janusz Zimny, Anna Linkiewicz
Zakaz stosowania mączek mięsno-kostnych w żywieniu zwierząt gospodarskich - Jarosław Naze